# pageviews

woensdag 23 januari 2019

Nadia's tajine met lamsvlees

Wat ik aan koken zo leuk vind is ontdekken en proeven. Altijd heb ik al eens een keer een tajine gerecht willen maken. 

Een nieuw recept, dat is telkens weer spannend. Allerlei vragen poppen op. Heb ik alle ingrediënten in huis? Het boodschappenlijstje. Hoe smaakt het? Tot hoe ziet het er uit als ik het maak? 

Dit is mijn eerste tajine recept. Ik las in een oude 'Foodies' (feb 2017) een artikel over Nadia's keuken. Daarin stonden 3 tajine gerechten (één met kip, één met rund en deze met lamsvlees). 
De tajine zelf ontbreekt nog in mijn keuken, maar dat duurt denk niet lang meer. ;-)

Het recept met lamsvlees heb ik vanmiddag gemaakt in een stoofpan in plaats van de tajine. En mmmh wat een heerlijke smaken bij elkaar. Rijk, geurend en kleurrijk. Om samen rondom de pan of taijine gezellig van te smullen, op bijvoorbeeld een koude winterse dag. En maak gerust iets teveel, want ook de volgende dag is dit gerecht extra lekker. Zoals Nadia heb ik er ook brood bij geserveerd, lekker dopen. 

Ingrediënten 4 personen: 
2 el olijfolie
600 lamsstoofvlees laat deze in grove stukken snijden door de slager 
1 el kurkumapoeder
1 el gemberpoeder
2 tl ras el hanout
zout en peper 
2 uien (middelgroot)
1 vleestomaat
1/4 bosje peterselie en 1/4 koriander
200 gr gemarineerde artisjokharten 
400 gr doperwten (1 zak diepvries)

Verhit de olijfolie in een tajine op laag vuur. Wrijf het vlees in met de kruiden, zout en peper. Braad het vlees op hoog vuur rondom bruin.

Pel de uien en rasp ze grof. Halveer de tomaat en rasp het vruchtvlees fijn (gebruik de schil eventueel voor een salade). Was de peterselie en koriander, schud droog en hak fijn. 

Voeg de ui en tomaat en de peterselie en koriander toe aan het vlees. Voeg een scheutje heet water toe en stoof met het deksel op de tajine op laag vuur en 1,5 uur. 
Snijd de atisjokharten in partjes. Voeg wanneer het vlees gaar is de artisjok en de doperwten toe en gaar mee. Serveer de tajine in zijn geheel op tafel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten