# pageviews

vrijdag 9 augustus 2019

Geroosterde aubergine


Ik roosterde aubergines meestal in de oven onder de gril. Om het vruchtvlees de intens rokerige smaak te geven, koos ik deze keer om ze te blakeren op mijn gasfornuis. Ik ben geïnspireerd door ons bezoek aan Tel Aviv vorig jaar. Daar vond ik de aubergines zo super lekker, dus heb ik dit recept ook gebaseerd op een recept uit mijn kookboek TLV van Jigal Krant. Een heel leuk kook- alias reisboek voor nieuwsgierige foodies.

Ik zag eerst op tegen het afpellen van de zwart verbrande schil, maar dat ging gelukkig heel gemakkelijk.

Ik had niet alle ingrediënten in huis en ook geen zin meer om naar de winkel te lopen.
Dus heb ik gekozen voor een variatie op het recept - zie blz 124 TLV.

Belangrijk om bij het geheel wat variatie te geven in kleur, frisheid en een crunchy mondgevoel.
Dus zorg voor
1. Iets roods dmv rode peper of rode peperkorrels.
2. Het frisse van de granaatappel heb ik vervangen voor feta en wilde perzik
    De verse munt heb ik vervangen voor verse koriander
3. Als crunch heb ik net als in het recept de hazelnoten gebruikt.



FOTO ONDER: GEROOSTERDE AUBERGINE MET TECHINA, HAZELNOOT EN PERZIK.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten