# pageviews

zaterdag 13 maart 2021

Ommetjes langs lekkers


Wandel jij tegenwoordig ook zo graag? En loop jij ook weleens om voor iets lekker? 

Vandaag deel ik mijn ommetje langs een paar lekkere adresjes. Zorg trouwens dat je altijd zo’n handig opvouwbaar boodschappentassie bij je hebt. Dan denk je ook een beetje aan de natuur.

Op zaterdag vind je in Oud Zuid een gezellige markt vlakbij (tegenover) het Olympisch Stadion. Ik had vanochtend een winkelspraak om 9.15 uur bij de Hema aan de Sloterkade en daarna ben ik lekker naar deze markt gewandeld. Een leuke wandeling via de Schinkel en daarna achterlangs het Olympisch Stadion richting markt. 

Ik had niet echt een boodschappenlijstje deze keer, want mijn bezoek aan de markt was meer vermaak dan noodzaak. Wat ik eigenlijk altijd op de markt haal is inspiratie en verse noten. Zo vind ik de knapperige crunch van verse peacan noten in mijn Griekse yoghurt zo heerlijk. Thuis had ik bij mijn vertrek beloofd om terug te komen met croissantjes voor bij ons ontbijtje en koffietje. Lopend langs de marktkramen viel mijn oog op de mooi uitgestalde broden in de kraam van Le Perron. Zij hebben een ruime keuze aan broden en zoete lekkernijen. Naast de croissantjes lagen de chocoladebroodjes naar me te lonken, dus ja hup die gaan ook mee in mijn tassie.


Vlak naast de broodkraam staat een enorme kaaskraam, dit is een goede kaasman.

Van de week had ik een stukje boeren Zwitserse Alpenkaas ‘Etivaz’ opgesnoept en kreeg bij het zien van al deze kazen spontaan zin in kaasfondue. Met dit herfstachtige weer een prima keuze dacht ik zo. Ze raspen daar direct de kaas voor je. Ik koos voor een beetje pittige Zwitserse smaak, gruyère aangevuld met emmentaler. 


Afgelopen donderdag had ik na mijnwerkdag ook zo’n zin in een ommetje langs lekkers. Toen ben ik richting het Olympiaplein gelopen. Daar hebben ze heerlijk vers zuurdesem brood en stokbrood. Ik bedoel die ja, dé Franse bakker van Amsterdam, Le Fournil (800 meter verderop van deze markt). Er staat vaak een rij, maar ‘s middags is het echt veel rustiger. En ze bakken een aantal keer per dag vers brood. Dus je begint je volgende dag direct met een heerlijke verse crunchy boterham ofwel echt een traktatie voor jezelf. De stok die ik daar eergister gekocht had was zo zalig, opgesopt in een zelfgemaakte courgettesoep en een paar sneetjes als gebakjes belegd met zalm en krabsalade. Mmmh! 

Als je zo kan smullen en genieten dan voel je je toch prinsheerlijk! 


1 opmerking:

  1. Mmmm. Krijg ik trek van en goede tip die zaterdagmarkt Olympisch stadion: is fiets afstand voor mij want tja, in Bdorp hebbben ze dit niet 😉

    BeantwoordenVerwijderen