# pageviews

zaterdag 21 november 2020

Soepje vol Antioxidanten


Ik maak vaak soep uit de losse pols zonder recept... op gevoel en op basis van recepten die ik gelezen heb. Als de soep goed bevalt, probeer ik kort daarna zo volledig mogelijk alles op te schrijven in dit blog. Ik hoop je zo op weg te helpen en dat je door te variëren je kleine verrassingen op tafel tovert. 
Zo merkte ik dat het toevoegen van een klein beetje karwijzaad, dragon en citroenrasp hier veel verschil in smaak oplevert. Meer diepte en een lekker frisheid.  
En deze soep is ook nog eens vegan! (dat ben ik zelf niet hoor vandaar onderstaande serveertip ;-)

Serveertip: geef deze soep iets meer kleur met een dotje crème fraiche en zalmsnippers erin. 

Ingrediënten:

2 Sjalotjes 

1 kleine middelgrote 🧅 ui

3 Courgettes (groot) 

1 Broccoli 🥦 (middelgroot) 

Gember 1 kleine duim lang

Knoflook 1 teentje

Karweizaad tl

Madras kerrie tl

In kruidenzakje paar takjes tijm en dragon 

4 groente bouillonblokjes low salt (ekoplaza)

Amandelmelk zonder suiker (ekoplaza)

Water 

Citroenrasp 1/2 citroen 🍋 

Bereiding:

Snij de knoflook, sjalotjes en ui fijn. Schil de gember en snij deze in kleinere stukjes (maakt niet zo uit hoe groot..). 

Snij courgettes in grove stukken van ca. 5 mm. Doe hetzelfde met de steel van de broccoli. En snij de roosjes van de broccoli eraf en hou deze apart. 

Pak een grote soeppan. Schenk er ca. 2-3 eetlepels olijfolie in. Verwarm de olie en fruit de knoflook, sjalotjes en ui. Gooi even later ook de gember erbij

Gooi de karwijzaad erbij roer alles om en roer ook een theelepel madras kerrie erdoor. Even alles laten zachtjes laten warmen, zodat de smaken op elkaar inwerken. 

Gooi dan in 3 keer de courgetteblokjes erbij. Elke keer even goed doorroeien en de blokjes 3 min. laten bakken, Dan volgende deel van de blokjes erbij gooien en dit herhalen. Daarna de rest van de courgetteblokjes erbij gooien en weer goed roeren. 

Daarna de steeltjes van de broccoli, dan de 4 bouillonblokjes toevoegen en er door roeren. Water erop schenken tot het net onder staat. En dan het kruidenbuiltje (theezakje met kruiden) erin en daarna de roosjes van de broccoli er boven op leggen. 

Alles verwarmen (breng rustig aan de kook) en 15-20 min laten koken 🧑‍🍳 Haal heerst het kruidenzakje eruit en pluk de blaadjes dragon en tijm van de steeltjes en gooi ze bij de soep. Daarna wat laten afkoelen en met staafmixer alles pureren zo fijn en glad mogelijk. Schenk dan een 1/2 liter Amandelmelk erbij en verwarmen. Laat daarna afkoelen voeg wat citroenrasp toe en zet nog een keer de staafmixer erin. Maak op smaak met evt. peper en zout. 

Ons soep op de stoep momentje om harten te verwarmen. Geserveerd uit de hotpot  💓🥣💓
Geen opmerkingen:

Een reactie posten