# pageviews

vrijdag 27 januari 2012

De Vega bedrijfsborrel

Gisteren heb ik Vegetarische borrelhapjes gemaakt en het is gelukt. Met echte boerenkazen en seizoengroenten in de hoofdrol. Het is een voornamelijk Hollandse en Amsterdamse proeverij geworden met aan tafel vele gewillige proefpersonen, de collega's van het IVM - het instituut voor milieuvraagstukken van de VU University.

Als een bedrijf veel expats telt dan is het natuurlijk leuk om typische Hollandse producten te laten proeven. Dus haalde ik de knolselderij, de pompoen, de prei, diverse echte Hollandse boeren kazen, matze en een grote pot Amsterdamse uien in huis. De kaas komt natuurlijk bij een echte kaasspecialist vandaan, Fromagerie Kef op de Marnixstraat. Ik koos voor de Friese gatenkaas de Tijnjethaler, de oude schapenkaas uit de Gelderse Vallei, de Friese Nagelkaas en de 2,5 jarige oude brokkel uit de Beemster.
De pompoen heb ik in blokjes gesneden en gebakken met verse kruiden en daarna opgeprikt met kleine zachte Friese geitenkaasjes. Ook de knolselderij ging in blokjes de pan in, eerst blancheren in de groentebouillon, en daarna bakken in goede olijfolie met verse bladpeterselie. Ook die heb ik daarna opgeprikt met een cherry tomaatje. Zowel de pompoen als de knolselderij kun je nog 5-10 min. in de oven zetten, zodat het binnenste ook zacht is. Let op dat het niet te gaar en te zacht wordt, dan vallen ze namelijk van je prikkertje. Bewaar de hoed van de pompoen en knolselderij, die kun je namelijk weer leuk als decoratie gebruiken, ik heb er bijvoorbeeld een paar prikkers ingestoken. 

Van de prei heb ik een hartige taart gemaakt, deze heeft een frans accent gekregen, door er pittige camembert uit Normandië over te verdelen. De tafel is nog aangevuld met olijven en tapenade. En op de hoek van de tafel stond een grote pot Amsterdamse uien te pronken, ook daar werd lustig uit gelepeld.
Heel jammer dat ik helemaal vergat om foto's te maken.... je moet me dus op m'n woord beloven dat het een klein succesje was. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten