# pageviews

woensdag 28 december 2011

Koken met restjes - Doperwtensoepje met verse croutons

Ook zo'n vol gevoel, na al dat eten van de afgelopen dagen. Ik doe het de komende dagen rustig aan. Geen boodschappen halen, maar de restjes opmaken. In de vrieser ligt nog verse bouillon, doperwtjes en ik heb van de kaasfondue nog oud brood liggen. Daar zou ik nog croutons van kunnen maken. Zo heb ik gisteren een heerlijke doperwtensoep gemaakt. De soep met doperwten verwarmen, met de staafmixer glad roeren. Nog even tegen de kook aan door verwarmen en op zacht vuur laten rusten.
Doe wat goede olie in de koekenpan en leg er de restjes brood van de kaasfondue in. Schud de pan heen en weer, zodat het brood de olie opneemt. Strooi er sesamzaadjes, tijm, peper en zout over. Hussel nog eens om, eventueel klein beetje extra lekkere olie erover en daarna wat geraspte emmentaler erover. Als croutons knapperig bruin zijn, zijn ze klaar. 

Dien de soep op en strooi de croutons erin. Bon Appetit! Mmmmmh. Een snel, eenvoudig, en verrassend lekker avondmaal. Zo zie je maar, ook van restjes valt nog wat te maken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten