# pageviews

zaterdag 24 december 2011

Paddestoelentaartjes

4 taartjes: 1 prei in hele dunne reepjes (jullienne), 200 gram gemengde paddestoelen, 4 vierkante plakjes hartige taartdeeg, peper, zout, 4 blaadjes verse salie, rode wijn, roomboter, crème fraiche, bakpapier.

Bak de paddestoelen in de roomboter op middelhoog vuur zorg dat de boter niet heel heet wordt en gooi als de paddestoelen er tijdens het bakken nog droog uitzien gerust nog een klontje boter bovenop. Het moet er sappig uitzien. Roer de fijn gesneden salie erdoor en maal wat verse peper erover, blus af met rode wijn. Als paddestoelen bruin en zacht zijn, haal je alles uit de pan. Bak in dezelfde pan de prei, zet ze aan met klontje boter, voeg na 5 min twee juslepels bouillon en de gebakken paddestoelen toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 min. op zacht vuur doorpruttelen. Roer 1-2 lepels crème fraiche erdoor om het vocht te binden.

Rol de plakjes deeg met deegroller, zodat het deeg wat dunner is dan normaal. Dit komt de smaak ten goede! Pak vier platte schaaltjes, kommetjes. Knip bakpapier beetje ruim zodat het er leuk onderuit steekt. Leg het bakpapier op het schaaltje, plakje deeg erin, vul midden van het deeg met paddestoelen/prei mengsel, vouw bladerdeeg aan randen beetje naar binnen. Kortom maak er een mooi taartje van. Zet in de oven ca. 20 min. op 175-200 graden. Kijk voor temperatuur op de verpakking van het hartige taart deeg - zet de timer wel iets korter omdat je de plakjes het uitgerold, is het deeg sneller bruin en gaar.

Paddestoelentaartjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten