# pageviews

vrijdag 9 augustus 2019

Aubergine met techina, hazelnoten, feta en perzik
Zie kookboek TLV blz 124.
Zowat elk restaurant in Tel Aviv heeft wel een variant van dit gerecht op de kaart staan. Dus wees creatief en maak net als ik je eigen variatie.

Voor 2 personen
2 kleiners aubergines, dit formaat rooster je makkelijker vind ik
2 theelepels fijn gesneden rode pepers of rode peperkorrels of sumac
    (Ik gebruikte hier rode peperkorrels)
Een bosje koriander
Extra vergine olijfolie
Handje hazelnoten


Rooster de aubergines boven open vuur op je gasfornuis. Laat de aubergines een beetje afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf. Laat het kroontje zitten.

Lek je gepelde aubergine op een voorverwarm bord en druk het een beetje plat met een vork. Bestrooi met grof zeezout. Lepel er sierlijke streken techina over. Ik luisterde laatst naar de podcast van het radioprogramma Radio Mangiare daar was Jigal Krant te gast. Het ging over de Joodse keuken en over het kookboek TLV van Jigal. Een boeiende uitzending. Tijdens het luisteren kwam ik erachter dat ik niet de juiste techina in huis heb. Zijn tip was haal ze niet bij de reform / natuurwinkels. Maar bij de toko. Binnenkort koop ik in de toko. Ik ga binnenkort een andere pot techina halen.

Sprenkel er wat techina over of lepel sierlijke strepen techina er overheen. Mijn techina is te hard, dus ik strooi er wat stukjes over.

Kruimel er wat feta, gesneden koriander over. Rooster de hazelnoten en hak ze in grove stukken. Dit geeft een heerlijke crunch. Maal er wat peper over en besprenkel tot slot je bord met olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten