# pageviews

zondag 15 maart 2020

Vega Quiche met tomaatjes en feta


  • 250 gr kikkererwtenmeel
  • 250 gr volle geitenkwark / volle kwark
  • 4 el olijfolie 
  • 2 el dille
  • 1 tl fijngemalen venkelzaadjes (in vijzel)
  • 1/2 courgette 
  • 200 gr doperwten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kruiden herbes de Provence 
  • 40 gr amandelmeel 
  • 3 eieren
  • 125 gr fetakaas 
  • Een bakje halfgedroogde tomaatjes 
Meng in keukenmachine het meel, de kwark en 2 el olijfolie, de dille en 1 tl zout tot een soepel deeg. Je kunt het ook met de hand kneden. Ik heb kikkererwtenmeel gebruikt en dat bleef bij kneden vrij zacht. Ik heb het in de vorm gesmeerd met een grote spatel.

Verwarm oven voor op 180 graden. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit daarin het teentje knoflook en schep de fijngemalen venkzaadjes en doperwten erdoor. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Strooi de kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Rol het deeg en bekleed de quichevorm ermee. Leg eronder een vel bakpapier. Bestrooi het deeg met het amandelmeel. Verdeel groenten uit de pan over de deegbodem. Kruimel de feta en verdeel over de taart. Leg de tomaatjes erop.

Klop de eieren los en schenk over de groenten op de quiche. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.

De kwark in deze quichebodem gebruik je ipv boter. Het maakt de quiche lichter en geeft de quiche een fris zuurtje.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten